29-03-2021

 

 

 

 

 

Nieuw van Michelin: Road Classic

 

Michelin introduceert de nieuwe MICHELIN Road Classic die is ontwikkeld voor eigentijdse  prestaties van neoklassieke motoren met wielen van 17, 18 of 19 inch.


 

 

De nieuwe MICHELIN Road Classic vervangt de MICHELIN Pilot Activ. Hij combineert een retro design met de nieuwste materialen en technologieën.

 

Het loopvlak van de MICHELIN Road Classic biedt een perfect evenwicht tussen prestaties en looks. Het heeft in het midden en op de schouders slick zones voor een optimaal contact met de weg en een uitstekende  grip op droog wegdek.

 

Dankzij het loopvlak met een 100 % silica compound en een groef/loopvlakverhouding van 26 %, garandeert de MICHELIN Road Classic de gebruikers meer grip onder moeilijke omstandigheden op nat wegdek zonder enige concessie te doen aan de levensduur.

 

De opbouw, het karkas van de motorband, moet door de tijd heen een betrouwbare oplossing bieden in de complexe vergelijking van een aantal prestaties die verband houden met de veiligheid. Bijvoorbeeld het gewicht   van de motor met bestuurder/passagier dragen, de stabiliteit van de motor bij hoge snelheden waarborgen, en  comfort bieden.

 

De opbouw van de MICHELIN Road Classic banden voldoet aan al deze eisen door gebruik van de Bias Belted  technologie met het volgende principe:

 

- De beide karkaslagen (Bi NC) zorgen ervoor dat de band het gewicht kan dragen, onder alle omstandigheden zijn stabiliteit behoudt, en de bestuurder alsmede de passagier kunnen genieten van  een comfortabele rit.

 

- De beide toplagen (Bi-NST) die direct onder het loopvlakrubber zijn aangebracht, omgorden het karkas en voorkomen daarmee vervorming van de band door centrifugaal krachten die ontstaan bij hogere snelheden. Zo is het mogelijk om een constant en optimaal contactvlak met de weg te behouden.

 

De MICHELIN Road Classic is een Tubeless band. Bij montage op een Tubeless velg is dus geen binnenband  nodig. Bij montage op een Tubetype velg moet uiteraard wel een binnenband worden gebruikt.


 

Dankzij dit nieuwe concept en deze nieuwe technologieën, levert de MICHELIN Road Classic de beste prestaties op elk gebied. Ten opzichte van zijn voorganger is hij aanzienlijk beter qua stabiliteit in een rechte lijn en in bochten, en qua grip op droog en nat wegdek. Het comfort en de handling in het algemeen zijn eveneens verbeterd.

 

Het totale aanbod MICHELIN Road Classic banden bestaat uit 9 voorbanden en 10 achterbanden en is grotendeels al uit voorraad leverbaar:

 

 

 

Kijk voor de actuele voorraad en prijzen op HPO, ons online bestelsysteem.

 

Prijswijzigingen en of drukfouten voorbehouden. Prijzen gelden op het moment van publicatie. Informeer naar de actuele prijzen via uw eigen dealer
of ons contactformulier.
Hoco Parts Facebook

..en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
 

Dealers zoeken

Gilles Tooling dealer locator