07-02-2017

 
logo Dunlop GP Racer D212 - set Dunlop GP Racer D212 - Heat Control Technology

Dunlop GP Racer D212, de nieuwe norm op het circuit

De Dunlop GP Racer is al jarenlang de favoriete band van coureurs en deelnemers aan circuitdagen. Met de introductie van de GP Racer D212 zijn de prestaties van Dunlop's racewinnende circuitband naar een nog hoger niveau getild.

De Dunlop GP Racer D212 is de ideale band voor sportieve motorrijders die deelnemen aan circuitdagen en clubraces. De banden bieden optimale grip en stuurprecisie op het circuit, terwijl de geprofileerde versies zijn goedgekeurd voor de openbare weg, zodat je er ook mee naar het circuit toe kunt rijden. De technologie van de GP Racer D212 is oorspronkelijk ontwikkeld voor de GP Pro D212, die in het WK Endurance wordt ingezet en die tevens de TT van het Isle of Man heeft gewonnen. De constructies zijn echter geoptimaliseerd voor gebruik op het circuit. Dat heeft zich al bewezen in de laatste ronde van het Franse Superbike kampioenschap, waar Lucas Mahias beide supersport-races op de nieuwe GP Racer D212 op zijn naam wist te schrijven.

Heat Control

Bij de ontwikkeling van het profiel en het karkas van de GP Racer D212 heeft Dunlop zich vooral gefocust op een hogere wendbaarheid en scherper stuurgedrag. De GP Racer D212 is voorzien van Dunlop's nieuwste Heat Control Technologie, waarbij een zachte ondercompound wordt bedekt met een sterke en duurzame buitencompound. Deze constructie verhoogt de weerstand van de band tegen scheurvorming, terwijl de zachte compound tevens voor de benodigde warmteontwikkeling zorgt. Dunlops Innovatieve NTEC -systeem maakt het daarbij mogelijk om met een zeer lage bandenspanning op het circuit te rijden, waardoor Dunlop-rijders van een groter contactvlak en meer mechanische grip kunnen profiteren.

Diverse compounds

Het loopvlak van de GP Racer D212 profiteert van een vernieuwd Multi-Tread loopvlaksysteem. Zowel centrale compound als de rubbersamenstelling op de schouders is gewijzigd om de grip bij lage temperaturen te verbeteren. Daarbij kan de rijder kiezen uit een range Soft-, Medium- en Endurance-compounds. Vanaf februari 2017 is er een uitgebreide maatrange beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.dunlopmotorcycle.nl

Beschikbare maten:

  • 120/70ZR17 Voor - Profiel (Soft)
  • 120/70ZR17 Voor - Slick en Profiel (Medium)
  • 160/60ZR17 Achter - Profiel
  • 180/55ZR17 Achter - Profiel (Medium en Endurance)
  • 190/55ZR17 Achter - Slick en Profiel (Medium en Endurance)
  • 200/55ZR17 Achter - Slick en Profiel (Medium en Endurance)
 

 

Prijswijzigingen en of drukfouten voorbehouden. Prijzen gelden op het moment van publicatie. Informeer naar de actuele prijzen via uw eigen dealer
of ons contactformulier.
Hoco Parts Facebook

..en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
 

Dealers zoeken

Gilles Tooling dealer locator