03-12-2008

Arai Logo

TX-3_LongWayD_RED_pin.jpg

Tour-X_3_Black Frost 

TX-3_Luster_Silver.jpg

ARAI Tour X-3

Voor liefhebbers van allroads gaat er niets boven de veelzijdige Arai Tour X, die als toer- en als crosshelm kan worden gebruikt. Met de nieuw ontwikkelde Tour X-3 presenteert Arai een opvolger voor dit fenomeen.

Wie af en toe met zijn allroad van de verharde paden afwijkt, weet dat je daarbij maximale ventilatie en optimale afvoer van ademlucht nodig hebt. En dus rijd je dan graag met een crossbril. Maar op de snelweg, waar snelheden hoger oplopen, is het prettiger met een vizier te rijden. Hetzelfde geldt voor de zonneklep. Bij het off-road rijden is die onmisbaar, maar op de snelweg rijd je soms liever zonder.

Twin-Cam Shield Pivot
Met de Arai Tour X-3 houdt je alle mogelijkheden open. Deze helm kan met en zonder vizier worden gebruikt, en ook de zonneklep is afneembaar. Dankzij het nieuw ontwikkelde Twin-Cam Shield Pivot bevestigingssysteem is deze klep bovendien stijver en stabieler op de helm bevestigd, zodat hij ook op de snelweg minder turbulentie veroorzaakt. De nieuwe kinspoiler en de vlakkere nekrol zorgen eveneens voor een reductie van luchtweerstand en turbulentie, waardoor het schudden van de helm, dat bij hoge snelheden kan optreden, wordt ingedamd.
De nieuwe zonneklep heeft echter meer voordelen. Hij stuurt meer lucht naar de ventilatieopeningen op de helm, zodat er meer lucht naar de voorhoofdzone wordt geleid. Ook zijn de zijuitlaten van de helm verbeterd voor nog meer ventilatie, terwijl het comfortabele Dry-Cool interieur snel warmte en vocht kan afvoeren. Dit interieur is evenals de diffusers gemakkelijk te verwijderen, zodat de helm optimaal kan worden gereinigd.

Advanced Emergency Release System
Zoals gebruikelijk heeft veiligheid bij Arai de hoogste prioriteit. De Tour X-3 is dan ook voorzien van een zeer stijve VX3 buitenschaal met CNC Complex Laminate Construction. Deze constructie voldoet niet alleen aan de verplichte ECE 22/05 normen, maar ook aan de veel strengere SNELL normen, waarbij de helm ook op penetratie van scherpe voorwerpen wordt getest. Daarnaast is ook de Tour X-3 voorzien van Arai’s unieke Emergency release system, waarbij de wangsteunen met een treklus snel verwijderd kunnen worden. Dit geeft een ruime helmopening vrij, waardoor reddingswerkers de helm na een ongeval gemakkelijker af kunnen zetten en de kans op verergering van nekletsel in belangrijke mate wordt beperkt. De nieuwe Arai Tour X-3 biedt nog meer comfort en nog meer veiligheid. Daarnaast is de nieuwe Tour X-3 standaard voorzien van pinlock!

Prijs
De adviesverkoopprijs van de Tour X-3 bedraagt € 559,- voor de uni-kleuren. De helmen met designs zijn € 659,- (beide prijzen zijn incl. 19% BTW).

Kijk voor de gehele collectie op http://www.arai.nl/.

Prijswijzigingen en of drukfouten voorbehouden. Prijzen gelden op het moment van publicatie. Informeer naar de actuele prijzen via uw eigen dealer
of ons contactformulier.
Hoco Parts Facebook

..en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
 

Dealers zoeken

Gilles Tooling dealer locator